Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

pondělí 30. prosince 2013

Ceny FIFI Awards 2013



FIFI Awards jsou ceny pro ty nejlepší parfémy, které jsou každoročně udělované The Fragrance Foundation (nezisková organizace založená společnostmi Chanel, Coty, Elizabeth Arden, Guerlain, Helena Rubinstein a Parfums Weil). 

Slavnostní galavečer spojený s vyhlašování nejlepších parfémů probíhá již od roku 1973. Ceny pro parfémy jsou obdobou americký oscarů. Ceny se letos předávaly v Londýně, a hodnotilo se vše, co k parfémům patří - od reklamních plakátů, upoutávek přes vzhled flakónu až k hodnocení samotné vůně.

A jaké parfémy letos získaly nejvyšší ocenění?


Cena za nejlepší dámskou vůni - Guerlain La Petite Robe Noire



Cena za nejlepší pánskou vůni - Viktor & Rolf Spicebomb




Nejlepší parfém zvolený spotřebiteli- Marc Jacobs Dot



Cena za nejlepší vůni celebrit -  Kim Kardashian True Reflection



Cena za nejlepší reklamu dámské vůně  - Guerlain La Petite Robe Noire

 


Cena za nejlepší reklamu pánské vůně - Jean Paul Gaultier Kokorico


Dle mého názoru byly ceny rozdány celkem zalouženě. Vůně Dot od Marca Jacobse je celkem jasná. Její flakon i celková originalita byla totiž významnou vzpruhou ve světě vůní. Provokativní pánská vůně Spicebomb je také povedená. Její výrazné pepřové akordy totiž probudí smysly a zanechají velký dojem. Tolik ceněná Guerlain La Petite Robe Noire je vážně poklad. Je horká, sladká, cukrová a má v sobě cosi neuchopitelného. Není proto divu, že zaujala, byla to totiž nejvíce "horká" favoritka a její reklamní spot perfektně zachycuje romantiku, požitkářství a zároveň jakousi nezávislost a svéhlavost, kterou vůně v sobě nějakým kouzlem ukrývá. 

A jaký je váš názor? Která vůně by se podle vás měla dostat na přední příčky?




Žádné komentáře:

Okomentovat