Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

neděle 31. května 2009

Miničlánek: O vůních komerčně



Stalo se vám, že nejednou jste na základě článku v časopise nebo na internetu natěšeně běžely do parfumerie vyzkoušet onen voňavý zázrak a nakonec se vůně ukázala jako nudná, nezajímavá a do jisté míry tuctová? Tak vězte, že valná většina takových článků je psána na zakázku a já se jen upřímně divím, jak mnohé redaktorky dokáží rafinovaně a skoro až mistrně vylíčit vůní, která za to vůbec, ale vůbec nestojí...

Zrovna nedávno jsem narazila na tento článek (nejenže je kusý, nic neříkající, ale ani o zelených vůních vám mnoho nepoví; navíc obsahuje některé polopravdy a nepravdy).

Ale to jen tak na okraj...;-)


P.S. Chcete opravdu nějakou zelenou nálož? Vyzkoušejte Vent Vert! Viz recenze.




Miničlánek napsala: Elapela


neděle 10. května 2009

Novinky u maturity



Jelikož již brzy naším mladým (mou sestru nevyjímaje) začnou zkoušky dospělosti aneb maturita, rozhodla jsem se zasednout do maturitní komise a proklepnout horké voňavé novinky. Pro některé, jak už to tak chodí, maturita skončila pozitivně, někteří naopak prolezli s odřenýma ušima...



"Dobrej", vyjekla na mne drze unisexová vůně od Carly Fracci Hamlet. "A vy jste, prosím, kdo?" odvětila jsem slušně. "No, ani vám nevím, abych se přiznala. Jsem taková spíš chlapecká, ale zato svěže sladká a gurmánsky kořenitá." Zadumala jsem se a poté se zeptala: "No, zajímavé, ale povězte mi, zda jste se k maturitě naučila Shakespeara." Ona na to: "Jo, jo, být či nebýt..." Já: "No tak alespoň něco... Jste sice spíše do pánska, ale zato vám originalita a jistá nestoudnost neschází, proto vám dám za dvě."
"Ááá, další paní na holení, tentokrát J´Adore L´Eau od Diora." Ona: "Dobrý den, prosím, přišla jsem se vám předvést. Jsem sestřenice slavné J´Adore, jsem taková, jak bych to jen řekla, slušná, uhlazená, elegantní, poslušná... Pak snad ještě jde na mne poznat, že nejsem z rodu drogérkových svěženek a..." Já: "Stop, stačí... Prostě šprtka. Ovšem to nevadí, jste příjemná šprtka. Trochu mi vaší slavnou sestřenici připomínáte, ale jinak jste spíš takový květinový šumák, velmi svěží, intenzivní, čistý,výrazný a lehce do zelena. Květiny v sobě také máte. No, dávám vám tedy za jedna ;-) "
"Tak koho máme jako dalšího? No né, konečně nějaký nový Hugo - Hugo Boss Orange. A víte, že vy mi něco z dávné minulosti velmi připomínáte? No aby také ne, když jste téměř na chlup podobný jablečné Joop! All About Eve. Akorát jste o něco jemnější a také mi trošku připomínáte smetanovou pomerančovou zmrzlinu. Nejste vůbec špatná vůně, ale jelikož kopie ráda nemám, tak máte ode mne za dvě."
"No, podívejme se, dlouho očekávaný Versace Versense! Ale vy jste mne tedy nepotěšil, jste takový jakýsi řídký, sem tam pár citrusů, koření a zeleně, no kde nic, tu nic... Navíc dlouho nevydržíte a jste zaměnitelný s obyčejnými drogérkovými vůněmi. Hmm, tak já vám tu trojku tedy dám, ale s odřenýma ušima, jasné? ;-) "
"Jé, tak to je nádhera, slunečný Thierry Mugler Alien Sunessence! A víte, že vy voníte skoro jako stará citronová limonáda? Ovšem to není urážka, nýbrž pochvala. Navíc z vás cítím typický alienovský jasmín, letmé skořicové tóny a dřevo. Nu, co vám dát? Je to tak na jedničku až dvojku. Ale co, dám vám za jedna, ať máte z toho života radost;-)"
"My jsme prosím přišly rovnou tři, jestli navadí? Já na to: "No jo, známé tři letní limitky od Calvina Kleina - vodní a jemně kořenitá CK One Summer 2009, jemně až mýdlově květinová, také výrazně optimisticky a pudrově mimózová Eternity Summer 2009 a slušně utvořená ledově ohňová (cítím hlavně zázvor a jablko) CK IN 2U Heat. Holky, tak popořadě - za tři, za dvě a za jedna."
"Od Niny Ricci také rovnou více vůní? Proč nakonec ne? Nino Ricci Love, ty jsi mi zase nějaká přeslazeně a synteticky jablečná. Tedy nic moc, máš za tři. A ty růžová holubičko L´Air du Temps L´Air du Printemps, ty jsi mi také taková až příliš přeslazená (i když spíše sušší), podivně bílě květinově tuctová a nezajímavá, také ti tedy uděluji za tři. Holky, holky, příště to chce více snahy a fantazie, ju?"
"A poslední tu máme koho? No ne, Guerlaina! No jó, vlastně, další dvě Aqua Allegorie pro letošní rok." Ony: "Přejeme vám dobrý den. Já jsem prosím Aqua Allegoria Tiare-Mimosa a tady to je moje kolegyně Aqua Allegoria Cherry Blossom." Já na to: "Hmm, ty první nejsi vůbec špatná, pěkná, jemná, sladce mimózová a navíc obklíčená příjemnými citrusy. Máš za jedna. Kdežto, ty druhá jsi mne nezaujala ani ždibíček. Přílíš mi připomínáš rozředěný třešňový sirup se studeným čajem. Takže za tři, nevadí?"



Uf, to byl ale náročný den, taková maturita vůní není vůbec žádná legrace ;-) A co vy? Jak by u vás dopadla maturita pro jednotlivé vůně? Prošly by? Pište do komentáře...


Dá se kvalita pořídit levně?



Článek uvádím znovu, jelikož nikdy není na škodu osvěta proti lživým firmám, které si na nekvalitních parfémech vydělávají milióny.
Je sice pravdou, že výrobní cena parfému je velmi nízká a že firmy svá kouzelná voňavá dílka prodávají za přemrštěné ceny, ale na druhou stranu si kvalitu opravdu levně nikdy nepořídíte...


Napodobeniny originálních parfémů... téma, které již zabralo bezpočtů stránek a místa na internetu. Ovšem, co mi vždy chybělo a chybí je to, že jsem se dosud nesetkala s konkrétním srovnáním konkrétních vůní. Místo toho jsem vždy vzduchem slyšela létat silácká slova typu "takový šmejd si nikdy nekupuj" nebo "skutečně nabízíme kvalitu levně a možná ještě kvalitnější". Kde je tedy pravda?




Abych se pravdy, alespoň té mé, subjektivní, dopídila, abych konečně i já zaujala nějaký názor, sehnala jsem si několikero vzorečků třech firem - FM Group, Say a La Rive. Ani nevíte, jak jsem byla netrpělivá a těšila se, že konečně poodhalím roušku tajemství a pověr...

Ovšem dříve než přistoupím k samotnému srovnávání, ráda bych se pozastavila u toho, co o sobě firmy jako je například FM Group či Say samy říkají. Jejich teze rozdělím do několika bodů:

  • Kvalita za nižší cenu.
  • Nerozeznatelná napodobenina od originálu. Používáme totiž stejné ingredience jako jiní výrobci značkových parfémů, vonné esence (někde uvedeno "vůně") stejně jako oni nakupujeme u německé firmy DROM.
  • Větší podíl vonných látek (FM Group prý 20%, Say prý až 24%)
  • Jejich reklama např. zde, zde nebo zde

Ovšem pravda je taková:

Drom je jedna z firem, které vyrábějí vůně na zakázku. Zkrátka přijde zákazník, řekne své požadavky a firma mu namíchá vůni přesně podle jeho přání a zajistí i ten další zbytek (funguje to podobně jako například svatba nebo dům na klíč). Ovšem pod jednou podmínkou - vůně (formule, tedy recept) nepatří zákazníkovi, ale firmě, která ji může teoreticky prodat dalšímu svému potenciálnímu zákazníkovi. Ovšem firmy jako FM či Say zcela jistě nemají tak velký kapitál, aby si mohly dovolit vyrobit vůni se stejně kvalitními ingrediencemi jako má například Chanel. Další věcí je, že u firmy Drom si velké a slavné návrhářské nebo parfumérské domy parfémy vyrábět nenechávají. Buď mají svého osobního parfuméra, tzv. "nose", nebo svou zakázku dají jiné, významnější firmě, která zaměstnává špičkové parfuméry.
Jak to tedy s FM parfémy a spol. je? Nejpravděpodobnější scénář vypadá takto: Do firmy Drom přijde například zástupce FM parfémů a vyžádá si vůni, která je podobná té a té konkrétní. Drom souhlasí a spojí veškeré své síly, aby se vůně alespoň trochu podobala a aby na její výrobu byly použity jen ty nejlevnější ingredience. Kdyby byly totiž použity ony dražší, FM a spol. by se pravděpodobně nikdy nedoplatili či by musely podstatně zdražit ceny svých parfémů, aby mohli alespoň trochu vydělat.
Tak a to je prosím celé tajemství. Z toho tedy vyplývá, že firmy jako FM a jiné zkrátka a dobře lžou a oklamávají své zákazníky, jelikož vůně rozhodně stejně kvalitní ani identické nejsou. Zastávám tezi, že s malým kašpárkem rozhodně velké divadlo nikdy nezahraješ...

Ale nyní již k samotným parfémům... Jako první si "zrecenzujme" celosvětově proslavenou vůni Angel od Thierry Muglera...


Thierry Mugler Angel

Angel jsem vyzkoušela samozřejmě jako originál, také také v podání FM Group a Say. Myslím, že tady by to mohlo být rovnou bez rozsáhlého komentáře, protože původní Angel je krásná, plná orientální vůně s hořkými podtóny čokolády a karamelu. FM Group z Angela udělala vzdušnou, lehce svěží a především přeslazenou vůni s výrazným podílem mučenky. Neříkám, že vůně je špatná, ale Angelu se ani zdaleka nepodobá. A firma Say? Ta se pro změnu netrefila již vůbec, cítím jakési vzdušné mentolové tóny smíchané s citrusy a něčím nepříjemně sladkým, co bych na sebe v životě nenastříkala. Ovšem později se jejich vůně rozvoněla do více gurmánského provedení, ale i přesto v této podobě měla k Angelu ještě hodně daleko.

Dalším parfémovým evergreenem je vůně J´Adore, kterou jistě všichni velmi dobře znáte...


Christian Dior J´Adore

J´Adore je velmi povedená luxusní květinovo-ovocná vůně. Zde jsem také sehnala jak vzorek od FM Group, tak od Say. FM Group č. 10 není J´Adore nepodobná, ale do její krásy, minimalismu a luxusního přízvuku má opravdu hodně daleko. Vůně je sladší, těžší a obsahuje v sobě podivném laciné tóny, které bych přirovanala k ovocně mentolovým bonbónům. Ostatně tento tón se často opakuje i v jiných napodobeninách. Say je původnímu J´Adore přece ještě o něco podobnější, dokonce bych řekla, že i já bych na první "počuch" obě vůně zaměnila, ale když se soustředíte více, Say to trochu přepískla s mýdlovými tóny ylang-ylangu, které místy podivně čpí...


Cacharel Eden

Eden srovnám pouze již s firmou FM Group a její vůní č. 150. Zpočátku si byly vůně velmi podobné, ale již po několika málo minutách se napodobenina rozvoněla příliš do sladka a ztratila svůj původní citrusově jehličnatý nádech. A opět jsem se zde setkala se zvláštními lacině mentolovými tóny. Na druhou stranu vůně FM není sama o sobě zase tak špatná a k nenošení.


Lacoste Pour Femme

Lacoste Pour Femme jsem srovnávala s vůní La Rive Woman. Tuto vůni, která bez skrupulí vypadá téměř shodně jako originál, můžete sehnat i v drogeriích. Trochu jsem se divila a popravdě, bylo mi stydno, když imitace prodávají i renomované a zavedené drogerie. La Rive Woman je originálu podobná jen náznakově, zdaleka však nedosahuje takové intenzity a vybroušené dřevitě pepřové elegance. La Rive Woman je velmi, velmi nenápadná a později zvláštně nakyslá a příliš krémová a vanilková.


Chanel Coco Mademoiselle

Chanel Coco Mademoiselle, slavnou a oblíbenou to vůni jsem srovnávala s její napodobeninou od FM Group (vůně č. 18). Když jsem vůni před několika týdny zkoušela poprvé, přišla mi téměř stejná jako originál, až poté se podivně rozvoněla. Tentokrát se mi možná již nos "spravil" a já zjistila, že vůně č. 18 je přeslazené a zvláštně mýdlově nakyslé nedochůdče. Ovšem nositelná je, to nepopírám...


Lancome Hypnose

Lancome Hypnose je lehce orientální vanilkově mučenková vůně, kterou mám docela ráda. V podání Say se však jedná o podivně citrusově vanilkovou směsici se sladkými, bonbónovými a levnými drogérovými tóny. Konečný verdikt je však takový - sladce vanilková vůně, kterou určitě vynosí nejedna divoká mladice ;-)


Kenzo Amour

Kenzo Amour je také poměrně oblíbená vůně, dokonce i já ji mám na své poličce. Tuto vůni jsem srovnávala s imitací FM Group č. 149. Musím říci, že ze zatím vyzkoušených imitací, mi voní nejvíce a také se originálu skutečně podobá. Nechci říci, že je s ním úplně identická, ale věřím, že nezkušený nos rozdíl nepozná, proto nemá smysl rýpat se ve zbytečných "pidi" rozdílech. Pakliže tedy nemáte dostatek peněz, abyste so pořídili Kenzo Amour, a nemáte zvláštní odpor k imitacím (vůbec se mi nelíbí myšlenka imitací, ztratila mnohé z původní duchovní myšlenky), parfém č. 149 od FM Gropu si určitě kupte.


A to by bylo pro tentokrát vše. Ovšem nebojte se, v zásobě mám ještě několik imitací a brzy se s nimi určitě opět vytasím...

Možná si teď říkáte, že článku chybí pointa, nějaký konečný verdikt, poslání nebo jen rozuzlení. Pakliže jej opravdu chcete, myslím, že stačí napsat toto:

  • Vůně od firem, které imitují, nejsou ani zdaleka identické s originály.
  • Některé vůně jsou i přesto nositelné, některé dle mého vkusu vůbec.
  • Pár vůní těchto firem jsou skutečně velmi podobné a vyvedené.
  • Určitě bych nedávala na první dojem, některé vůně jsou zpočátku podobné, ale poté se rozvoní do velmi podivné kreatury.
  • Většina těchto firem prodává parfémy ve flakonech o objemu 30 ml. cca za 330,-Kč. Když si toto množství vynásobíte přibližně třemi, vyjde vám částka cca 1000,-Kč, za kterou si již pořídíte krásný a kvalitní značkový parfém (alespoň na internetu).
  • Parfémy těchto firem doporučuji zejména lidem, které nemají náročné nosy, neznají originály, voní se jen proto, aby voněly a nemají dostatek peněz, aby si mohly pořídit originál.
  • Parfémy těchto firem rozhodně nedoporučuji někomu, kdo si potrpí na kvalitě...


Článek napsala Elapela


Máte nějaké zkušenosti s FM parfémy apod. Vy? Jestliže ano, podělte se o své zkušenosti a názor v komentářích pod článkem...



Novinky u maturity


Jelikož již brzy naším mladým (mou sestru nevyjímaje) začnou zkoušky dospělosti aneb maturita, rozhodla jsem se zasednout do maturitní komise a proklepnout horké voňavé novinky. Pro některé, jak už to tak chodí, maturita skončila pozitivně, někteří naopak prolezli s odřenýma ušima...



"Dobrej", vyjekla na mne drze unisexová vůně od Carly Fracci Hamlet. "A vy jste, prosím, kdo?" odvětila jsem slušně. "No, ani vám nevím, abych se přiznala. Jsem taková spíš chlapecká, ale zato svěže sladká a gurmánsky kořenitá." Zadumala jsem se a poté se zeptala: "No, zajímavé, ale povězte mi, zda jste se k maturitě naučila Shakespeara." Ona na to: "Jo, jo, být či nebýt..." Já: "No tak alespoň něco... Jste sice spíše do pánska, ale zato vám originalita a jistá nestoudnost neschází, proto vám dám za dvě."
"Ááá, další paní na holení, tentokrát J´Adore L´Eau od Diora." Ona: "Dobrý den, prosím, přišla jsem se vám předvést. Jsem sestřenice slavné J´Adore, jsem taková, jak bych to jen řekla, slušná, uhlazená, elegantní, poslušná... Pak snad ještě jde na mne poznat, že nejsem z rodu drogérkových svěženek a..." Já: "Stop, stačí... Prostě šprtka. Ovšem to nevadí, jste příjemná šprtka. Trochu mi vaší slavnou sestřenici připomínáte, ale jinak jste spíš takový květinový šumák, velmi svěží, intenzivní, čistý,výrazný a lehce do zelena. Květiny v sobě také máte. No, dávám vám tedy za jedna ;-) "
"Tak koho máme jako dalšího? No né, konečně nějaký nový Hugo - Hugo Boss Orange. A víte, že vy mi něco z dávné minulosti velmi připomínáte? No aby také ne, když jste téměř na chlup podobný jablečné Joop! All About Eve. Akorát jste o něco jemnější a také mi trošku připomínáte smetanovou pomerančovou zmrzlinu. Nejste vůbec špatná vůně, ale jelikož kopie ráda nemám, tak máte ode mne za dvě."
"No, podívejme se, dlouho očekávaný Versace Versense! Ale vy jste mne tedy nepotěšil, jste takový jakýsi řídký, sem tam pár citrusů, koření a zeleně, no kde nic, tu nic... Navíc dlouho nevydržíte a jste zaměnitelný s obyčejnými drogérkovými vůněmi. Hmm, tak já vám tu trojku tedy dám, ale s odřenýma ušima, jasné? ;-) "
"Jé, tak to je nádhera, slunečný Thierry Mugler Alien Sunessence! A víte, že vy voníte skoro jako stará citronová limonáda? Ovšem to není urážka, nýbrž pochvala. Navíc z vás cítím typický alienovský jasmín, letmé skořicové tóny a dřevo. Nu, co vám dát? Je to tak na jedničku až dvojku. Ale co, dám vám za jedna, ať máte z toho života radost;-)"
"My jsme prosím přišly rovnou tři, jestli navadí? Já na to: "No jo, známé tři letní limitky od Calvina Kleina - vodní a jemně kořenitá CK One Summer 2009, jemně až mýdlově květinová, také výrazně optimisticky a pudrově mimózová Eternity Summer 2009 a slušně utvořená ledově ohňová (cítím hlavně zázvor a jablko) CK IN 2U Heat. Holky, tak popořadě - za tři, za dvě a za jedna."
"Od Niny Ricci také rovnou více vůní? Proč nakonec ne? Nino Ricci Love, ty jsi mi zase nějaká přeslazeně a synteticky jablečná. Tedy nic moc, máš za tři. A ty růžová holubičko L´Air du Temps L´Air du Printemps, ty jsi mi také taková až příliš přeslazená (i když spíše sušší), podivně bílě květinově tuctová a nezajímavá, také ti tedy uděluji za tři. Holky, holky, příště to chce více snahy a fantazie, ju?"
"A poslední tu máme koho? No ne, Guerlaina! No jó, vlastně, další dvě Aqua Allegorie pro letošní rok." Ony: "Přejeme vám dobrý den. Já jsem prosím Aqua Allegoria Tiare Mimosa a tady to je moje kolegyně Aqua Allegoria Cherry Blossom." Já na to: "Hmm, ty první nejsi vůbec špatná, pěkná, jemná, sladce mimózová a navíc obklíčená příjemnými citrusy. Máš za jedna. Kdežto, ty druhá jsi mne nezaujala ani ždibíček. Přílíš mi připomínáš rozředěný třešňový sirup se studeným čajem. Takže za tři, nevadí?"



Uf, to byl ale náročný den, taková maturita vůní není vůbec žádná legrace ;-) A co vy? Jak by u vás dopadla maturita pro jednotlivé vůně? Prošly by? Pište do komentáře...


Novinky u maturity

Jelikož již brzy naším mladým (mou sestru nevyjímaje) začnou zkoušky dospělosti aneb maturita, rozhodla jsem se zasednout do maturitní komise a proklepnout horké voňavé novinky. Pro některé, jak už to tak chodí, maturita skončila pozitivně, někteří naopak prolezli s odřenýma ušima...


"Dobrej", vyjekla na mne drze unisexová vůně od Carly Fracci Hamlet. "A vy jste, prosím, kdo?" odvětila jsem slušně. "No, ani vám nevím, abych se přiznala. Jsem taková spíš chlapecká, ale zato svěže sladká a gurmánsky kořenitá." Zadumala jsem se a poté se zeptala: "No, zajímavé, ale povězte mi, zda jste se k maturitě naučila Shakespeara." Ona na to: "Jo, jo, být či nebýt..." Já: "No tak alespoň něco... Jste sice spíše do pánska, ale zato vám originalita a jistá nestoudnost neschází, proto vám dám za dvě."
"Ááá, další paní na holení, tentokrát J´Adore L´Eau od Diora." Ona: "Dobrý den, prosím, přišla jsem se vám předvést. Jsem sestřenice slavné J´Adore, jsem taková, jak bych to jen řekla, slušná, uhlazená, elegantní, poslušná... Pak snad ještě jde na mne poznat, že nejsem z rodu drogérkových svěženek a..." Já: "Stop, stačí... Prostě šprtka. Ovšem to nevadí, jste příjemná šprtka. Trochu mi vaší slavnou sestřenici připomínáte, ale jinak jste spíš takový květinový šumák, velmi svěží, intenzivní, čistý,výrazný a lehce do zelena. Květiny v sobě také máte. No, dávám vám tedy za jedna ;-) "
"Tak koho máme jako dalšího? No né, konečně nějaký nový Hugo - Hugo Boss Orange. A víte, že vy mi něco z dávné minulosti velmi připomínáte? No aby také ne, když jste téměř na chlup podobný jablečné Joop! All About Eve. Akorát jste o něco jemnější a také mi trošku připomínáte smetanovou pomerančovou zmrzlinu. Nejste vůbec špatná vůně, ale jelikož kopie ráda nemám, tak máte ode mne za dvě."
"No, podívejme se, dlouho očekávaný Versace Versense! Ale vy jste mne tedy nepotěšil, jste takový jakýsi řídký, sem tam pár citrusů, koření a zeleně, no kde nic, tu nic... Navíc dlouho nevydržíte a jste zaměnitelný s obyčejnými drogérkovými vůněmi. Hmm, tak já vám tu trojku tedy dám, ale s odřenýma ušima, jasné? ;-) "
"Jé, tak to je nádhera, slunečný Thierry Mugler Alien Sunessence! A víte, že vy voníte skoro jako stará citronová limonáda? Ovšem to není urážka, nýbrž pochvala. Navíc z vás cítím typický alienovský jasmín, letmé skořicové tóny a dřevo. Nu, co vám dát? Je to tak na jedničku až dvojku. Ale co, dám vám za jedna, ať máte z toho života radost;-)"
"My jsme prosím přišly rovnou tři, jestli navadí? Já na to: "No jo, známé tři letní limitky od Calvina Kleina - vodní a jemně kořenitá CK One Summer 2009, jemně až mýdlově květinová, také výrazně optimisticky a pudrově mimózová Eternity Summer 2009 a slušně utvořená ledově ohňová (cítím hlavně zázvor a jablko) CK IN 2U Heat. Holky, tak popořadě - za tři, za dvě a za jedna."
"Od Niny Ricci také rovnou více vůní? Proč nakonec ne? Nino Ricci Love, ty jsi mi zase nějaká přeslazeně a synteticky jablečná. Tedy nic moc, máš za tři. A ty růžová holubičko L´Air du Temps L´Air du Printemps, ty jsi mi také taková až příliš přeslazená (i když spíše sušší), podivně bílě květinově tuctová a nezajímavá, také ti tedy uděluji za tři. Holky, holky, příště to chce více snahy a fantazie, ju?"
"A poslední tu máme koho? No ne, Guerlaina! No jó, vlastně, další dvě Aqua Allegorie pro letošní rok." Ony: "Přejeme vám dobrý den. Já jsem prosím Aqua Allegoria Tiare Mimosa a tady to je moje kolegyně Aqua Allegoria Cherry Blossom." Já na to: "Hmm, ty první nejsi vůbec špatná, pěkná, jemná, sladce mimózová a navíc obklíčená příjemnými citrusy. Máš za jedna. Kdežto, ty druhá jsi mne nezaujala ani ždibíček. Přílíš mi připomínáš rozředěný třešňový sirup se studeným čajem. Takže za tři, nevadí?"



Uf, to byl ale náročný den, taková maturita vůní není vůbec žádná legrace ;-) A co vy? Jak by u vás dopadla maturita pro jednotlivé vůně? Prošly by? Pište do komentáře...


Novinky u maturity

Jelikož již brzy naším mladým (mou sestru nevyjímaje) začnou zkoušky dospělosti aneb maturita, rozhodla jsem se zasednout do maturitní komise a proklepnout horké voňavé novinky. Pro některé, jak už to tak chodí, maturita skončila pozitivně, někteří naopak prolezli s odřenýma ušima...


"Dobrej", vyjekla na mne drze unisexová vůně od Carly Fracci Hamlet. "A vy jste, prosím, kdo?" odvětila jsem slušně. "No, ani vám nevím, abych se přiznala. Jsem taková spíš chlapecká, ale zato svěže sladká a gurmánsky kořenitá." Zadumala jsem se a poté se zeptala: "No, zajímavé, ale povězte mi, zda jste se k maturitě naučila Shakespeara." Ona na to: "Jo, jo, být či nebýt..." Já: "No tak alespoň něco... Jste sice spíše do pánska, ale zato vám originalita a jistá nestoudnost neschází, proto vám dám za dvě."
"Ááá, další paní na holení, tentokrát J´Adore L´Eau od Diora." Ona: "Dobrý den, prosím, přišla jsem se vám předvést. Jsem sestřenice slavné J´Adore, jsem taková, jak bych to jen řekla, slušná, uhlazená, elegantní, poslušná... Pak snad ještě jde na mne poznat, že nejsem z rodu drogérkových svěženek a..." Já: "Stop, stačí... Prostě šprtka. Ovšem to nevadí, jste příjemná šprtka. Trochu mi vaší slavnou sestřenici připomínáte, ale jinak jste spíš takový květinový šumák, velmi svěží, intenzivní, čistý,výrazný a lehce do zelena. Květiny v sobě také máte. No, dávám vám tedy za jedna ;-) "
"Tak koho máme jako dalšího? No né, konečně nějaký nový Hugo - Hugo Boss Orange. A víte, že vy mi něco z dávné minulosti velmi připomínáte? No aby také ne, když jste téměř na chlup podobný jablečné Joop! All About Eve. Akorát jste o něco jemnější a také mi trošku připomínáte smetanovou pomerančovou zmrzlinu. Nejste vůbec špatná vůně, ale jelikož kopie ráda nemám, tak máte ode mne za dvě."
"No, podívejme se, dlouho očekávaný Versace Versense! Ale vy jste mne tedy nepotěšil, jste takový jakýsi řídký, sem tam pár citrusů, koření a zeleně, no kde nic, tu nic... Navíc dlouho nevydržíte a jste zaměnitelný s obyčejnými drogérkovými vůněmi. Hmm, tak já vám tu trojku tedy dám, ale s odřenýma ušima, jasné? ;-) "
"Jé, tak to je nádhera, slunečný Thierry Mugler Alien Sunessence! A víte, že vy voníte skoro jako stará citronová limonáda? Ovšem to není urážka, nýbrž pochvala. Navíc z vás cítím typický alienovský jasmín, letmé skořicové tóny a dřevo. Nu, co vám dát? Je to tak na jedničku až dvojku. Ale co, dám vám za jedna, ať máte z toho života radost;-)"
"My jsme prosím přišly rovnou tři, jestli navadí? Já na to: "No jo, známé tři letní limitky od Calvina Kleina - vodní a jemně kořenitá CK One Summer 2009, jemně až mýdlově květinová, také výrazně optimisticky a pudrově mimózová Eternity Summer 2009 a slušně utvořená ledově ohňová (cítím hlavně zázvor a jablko) CK IN 2U Heat. Holky, tak popořadě - za tři, za dvě a za jedna."
"Od Niny Ricci také rovnou více vůní? Proč nakonec ne? Nino Ricci Love, ty jsi mi zase nějaká přeslazeně a synteticky jablečná. Tedy nic moc, máš za tři. A ty růžová holubičko L´Air du Temps L´Air du Printemps, ty jsi mi také taková až příliš přeslazená (i když spíše sušší), podivně bílě květinově tuctová a nezajímavá, také ti tedy uděluji za tři. Holky, holky, příště to chce více snahy a fantazie, ju?"
"A poslední tu máme koho? No ne, Guerlaina! No jó, vlastně, další dvě Aqua Allegorie pro letošní rok." Ony: "Přejeme vám dobrý den. Já jsem prosím Aqua Allegoria Tiare Mimosa a tady to je moje kolegyně Aqua Allegoria Cherry Blossom." Já na to: "Hmm, ty první nejsi vůbec špatná, pěkná, jemná, sladce mimózová a navíc obklíčená příjemnými citrusy. Máš za jedna. Kdežto, ty druhá jsi mne nezaujala ani ždibíček. Přílíš mi připomínáš rozředěný třešňový sirup se studeným čajem. Takže za tři, nevadí?"



Uf, to byl ale náročný den, taková maturita vůní není vůbec žádná legrace ;-) A co vy? Jak by u vás dopadla maturita pro jednotlivé vůně? Prošly by? Pište do komentáře...

Novinky u maturity

Jelikož již brzy naším mladým (mou sestru nevyjímaje) začnou zkoušky dospělosti aneb maturita, rozhodla jsem se zasednout do maturitní komise a proklepnout horké voňavé novinky. Pro některé, jak už to tak chodí, maturita skončila pozitivně, někteří naopak prolezli s odřenýma ušima...


"Dobrej", vyjekla na mne drze unisexová vůně od Carly Fracci Hamlet. "A vy jste, prosím, kdo?" odvětila jsem slušně. "No, ani vám nevím, abych se přiznala. Jsem taková spíš chlapecká, ale zato svěže sladká a gurmánsky kořenitá." Zadumala jsem se a poté se zeptala: "No, zajímavé, ale povězte mi, zda jste se k maturitě naučila Shakespeara." Ona na to: "Jo, jo, být či nebýt..." Já: "No tak alespoň něco... Jste sice spíše do pánska, ale zato vám originalita a jistá nestoudnost neschází, proto vám dám za dvě."
"Ááá, další paní na holení, tentokrát J´Adore L´Eau od Diora." Ona: "Dobrý den, prosím, přišla jsem se vám předvést. Jsem sestřenice slavné J´Adore, jsem taková, jak bych to jen řekla, slušná, uhlazená, elegantní, poslušná... Pak snad ještě jde na mne poznat, že nejsem z rodu drogérkových svěženek a..." Já: "Stop, stačí... Prostě šprtka. Ovšem to nevadí, jste příjemná šprtka. Trochu mi vaší slavnou sestřenici připomínáte, ale jinak jste spíš takový květinový šumák, velmi svěží, intenzivní, čistý,výrazný a lehce do zelena. Květiny v sobě také máte. No, dávám vám tedy za jedna ;-) "
"Tak koho máme jako dalšího? No né, konečně nějaký nový Hugo - Hugo Boss Orange. A víte, že vy mi něco z dávné minulosti velmi připomínáte? No aby také ne, když jste téměř na chlup podobný jablečné Joop! All About Eve. Akorát jste o něco jemnější a také mi trošku připomínáte smetanovou pomerančovou zmrzlinu. Nejste vůbec špatná vůně, ale jelikož kopie ráda nemám, tak máte ode mne za dvě."
"No, podívejme se, dlouho očekávaný Versace Versense! Ale vy jste mne tedy nepotěšil, jste takový jakýsi řídký, sem tam pár citrusů, koření a zeleně, no kde nic, tu nic... Navíc dlouho nevydržíte a jste zaměnitelný s obyčejnými drogérkovými vůněmi. Hmm, tak já vám tu trojku tedy dám, ale s odřenýma ušima, jasné? ;-) "
"Jé, tak to je nádhera, slunečný Thierry Mugler Alien Sunessence! A víte, že vy voníte skoro jako stará citronová limonáda? Ovšem to není urážka, nýbrž pochvala. Navíc z vás cítím typický alienovský jasmín, letmé skořicové tóny a dřevo. Nu, co vám dát? Je to tak na jedničku až dvojku. Ale co, dám vám za jedna, ať máte z toho života radost;-)"
"My jsme prosím přišly rovnou tři, jestli navadí? Já na to: "No jo, známé tři letní limitky od Calvina Kleina - vodní a jemně kořenitá CK One Summer 2009, jemně až mýdlově květinová, také výrazně optimisticky a pudrově mimózová Eternity Summer 2009 a slušně utvořená ledově ohňová (cítím hlavně zázvor a jablko) CK IN 2U Heat. Holky, tak popořadě - za tři, za dvě a za jedna."
"Od Niny Ricci také rovnou více vůní? Proč nakonec ne? Nino Ricci Love, ty jsi mi zase nějaká přeslazeně a synteticky jablečná. Tedy nic moc, máš za tři. A ty růžová holubičko L´Air du Temps L´Air du Printemps, ty jsi mi také taková až příliš přeslazená (i když spíše sušší), podivně bílě květinově tuctová a nezajímavá, také ti tedy uděluji za tři. Holky, holky, příště to chce více snahy a fantazie, ju?"
"A poslední tu máme koho? No ne, Guerlaina! No jó, vlastně, další dvě Aqua Allegorie pro letošní rok." Ony: "Přejeme vám dobrý den. Já jsem prosím Aqua Allegoria Tiare Mimosa a tady to je moje kolegyně Aqua Allegoria Cherry Blossom." Já na to: "Hmm, ty první nejsi vůbec špatná, pěkná, jemná, sladce mimózová a navíc obklíčená příjemnými citrusy. Máš za jedna. Kdežto, ty druhá jsi mne nezaujala ani ždibíček. Přílíš mi připomínáš rozředěný třešňový sirup se studeným čajem. Takže za tři, nevadí?"



Uf, to byl ale náročný den, taková maturita vůní není vůbec žádná legrace ;-) A co vy? Jak by u vás dopadla maturita pro jednotlivé vůně? Prošly by? Pište do komentáře...

Novinky u maturity

Jelikož již brzy naším mladým (mou sestru nevyjímaje) začnou zkoušky dospělosti aneb maturita, rozhodla jsem se zasednout do maturitní komise a proklepnout horké voňavé novinky. Pro některé, jak už to tak chodí, maturita skončila pozitivně, někteří naopak prolezli s odřenýma ušima...


"Dobrej", vyjekla na mne drze unisexová vůně od Carly Fracci Hamlet. "A vy jste, prosím, kdo?" odvětila jsem slušně. "No, ani vám nevím, abych se přiznala. Jsem taková spíš chlapecká, ale zato svěže sladká a gurmánsky kořenitá." Zadumala jsem se a poté se zeptala: "No, zajímavé, ale povězte mi, zda jste se k maturitě naučila Shakespeara." Ona na to: "Jo, jo, být či nebýt..." Já: "No tak alespoň něco... Jste sice spíše do pánska, ale zato vám originalita a jistá nestoudnost neschází, proto vám dám za dvě."
"Ááá, další paní na holení, tentokrát J´Adore L´Eau od Diora." Ona: "Dobrý den, prosím, přišla jsem se vám předvést. Jsem sestřenice slavné J´Adore, jsem taková, jak bych to jen řekla, slušná, uhlazená, elegantní, poslušná... Pak snad ještě jde na mne poznat, že nejsem z rodu drogérkových svěženek a..." Já: "Stop, stačí... Prostě šprtka. Ovšem to nevadí, jste příjemná šprtka. Trochu mi vaší slavnou sestřenici připomínáte, ale jinak jste spíš takový květinový šumák, velmi svěží, intenzivní, čistý,výrazný a lehce do zelena. Květiny v sobě také máte. No, dávám vám tedy za jedna ;-) "
"Tak koho máme jako dalšího? No né, konečně nějaký nový Hugo - Hugo Boss Orange. A víte, že vy mi něco z dávné minulosti velmi připomínáte? No aby také ne, když jste téměř na chlup podobný jablečné Joop! All About Eve. Akorát jste o něco jemnější a také mi trošku připomínáte smetanovou pomerančovou zmrzlinu. Nejste vůbec špatná vůně, ale jelikož kopie ráda nemám, tak máte ode mne za dvě."
"No, podívejme se, dlouho očekávaný Versace Versense! Ale vy jste mne tedy nepotěšil, jste takový jakýsi řídký, sem tam pár citrusů, koření a zeleně, no kde nic, tu nic... Navíc dlouho nevydržíte a jste zaměnitelný s obyčejnými drogérkovými vůněmi. Hmm, tak já vám tu trojku tedy dám, ale s odřenýma ušima, jasné? ;-) "
"Jé, tak to je nádhera, slunečný Thierry Mugler Alien Sunessence! A víte, že vy voníte skoro jako stará citronová limonáda? Ovšem to není urážka, nýbrž pochvala. Navíc z vás cítím typický alienovský jasmín, letmé skořicové tóny a dřevo. Nu, co vám dát? Je to tak na jedničku až dvojku. Ale co, dám vám za jedna, ať máte z toho života radost;-)"
"My jsme prosím přišly rovnou tři, jestli navadí? Já na to: "No jo, známé tři letní limitky od Calvina Kleina - vodní a jemně kořenitá CK One Summer 2009, jemně až mýdlově květinová, také výrazně optimisticky a pudrově mimózová Eternity Summer 2009 a slušně utvořená ledově ohňová (cítím hlavně zázvor a jablko) CK IN 2U Heat. Holky, tak popořadě - za tři, za dvě a za jedna."
"Od Niny Ricci také rovnou více vůní? Proč nakonec ne? Nino Ricci Love, ty jsi mi zase nějaká přeslazeně a synteticky jablečná. Tedy nic moc, máš za tři. A ty růžová holubičko L´Air du Temps L´Air du Printemps, ty jsi mi také taková až příliš přeslazená (i když spíše sušší), podivně bílě květinově tuctová a nezajímavá, také ti tedy uděluji za tři. Holky, holky, příště to chce více snahy a fantazie, ju?"
"A poslední tu máme koho? No ne, Guerlaina! No jó, vlastně, další dvě Aqua Allegorie pro letošní rok." Ony: "Přejeme vám dobrý den. Já jsem prosím Aqua Allegoria Tiare Mimosa a tady to je moje kolegyně Aqua Allegoria Cherry Blossom." Já na to: "Hmm, ty první nejsi vůbec špatná, pěkná, jemná, sladce mimózová a navíc obklíčená příjemnými citrusy. Máš za jedna. Kdežto, ty druhá jsi mne nezaujala ani ždibíček. Přílíš mi připomínáš rozředěný třešňový sirup se studeným čajem. Takže za tři, nevadí?"



Uf, to byl ale náročný den, taková maturita vůní není vůbec žádná legrace ;-) A co vy? Jak by u vás dopadla maturita pro jednotlivé vůně? Prošly by? Pište do komentáře...

Novinky u maturity

Jelikož již brzy naším mladým (mou sestru nevyjímaje) začnou zkoušky dospělosti aneb maturita, rozhodla jsem se zasednout do maturitní komise a proklepnout horké voňavé novinky. Pro některé, jak už to tak chodí, maturita skončila pozitivně, někteří naopak prolezli s odřenýma ušima...


"Dobrej", vyjekla na mne drze unisexová vůně od Carly Fracci Hamlet. "A vy jste, prosím, kdo?" odvětila jsem slušně. "No, ani vám nevím, abych se přiznala. Jsem taková spíš chlapecká, ale zato svěže sladká a gurmánsky kořenitá." Zadumala jsem se a poté se zeptala: "No, zajímavé, ale povězte mi, zda jste se k maturitě naučila Shakespeara." Ona na to: "Jo, jo, být či nebýt..." Já: "No tak alespoň něco... Jste sice spíše do pánska, ale zato vám originalita a jistá nestoudnost neschází, proto vám dám za dvě."
"Ááá, další paní na holení, tentokrát J´Adore L´Eau od Diora." Ona: "Dobrý den, prosím, přišla jsem se vám předvést. Jsem sestřenice slavné J´Adore, jsem taková, jak bych to jen řekla, slušná, uhlazená, elegantní, poslušná... Pak snad ještě jde na mne poznat, že nejsem z rodu drogérkových svěženek a..." Já: "Stop, stačí... Prostě šprtka. Ovšem to nevadí, jste příjemná šprtka. Trochu mi vaší slavnou sestřenici připomínáte, ale jinak jste spíš takový květinový šumák, velmi svěží, intenzivní, čistý,výrazný a lehce do zelena. Květiny v sobě také máte. No, dávám vám tedy za jedna ;-) "
"Tak koho máme jako dalšího? No né, konečně nějaký nový Hugo - Hugo Boss Orange. A víte, že vy mi něco z dávné minulosti velmi připomínáte? No aby také ne, když jste téměř na chlup podobný jablečné Joop! All About Eve. Akorát jste o něco jemnější a také mi trošku připomínáte smetanovou pomerančovou zmrzlinu. Nejste vůbec špatná vůně, ale jelikož kopie ráda nemám, tak máte ode mne za dvě."
"No, podívejme se, dlouho očekávaný Versace Versense! Ale vy jste mne tedy nepotěšil, jste takový jakýsi řídký, sem tam pár citrusů, koření a zeleně, no kde nic, tu nic... Navíc dlouho nevydržíte a jste zaměnitelný s obyčejnými drogérkovými vůněmi. Hmm, tak já vám tu trojku tedy dám, ale s odřenýma ušima, jasné? ;-) "
"Jé, tak to je nádhera, slunečný Thierry Mugler Alien Sunessence! A víte, že vy voníte skoro jako stará citronová limonáda? Ovšem to není urážka, nýbrž pochvala. Navíc z vás cítím typický alienovský jasmín, letmé skořicové tóny a dřevo. Nu, co vám dát? Je to tak na jedničku až dvojku. Ale co, dám vám za jedna, ať máte z toho života radost;-)"
"My jsme prosím přišly rovnou tři, jestli navadí? Já na to: "No jo, známé tři letní limitky od Calvina Kleina - vodní a jemně kořenitá CK One Summer 2009, jemně až mýdlově květinová, také výrazně optimisticky a pudrově mimózová Eternity Summer 2009 a slušně utvořená ledově ohňová (cítím hlavně zázvor a jablko) CK IN 2U Heat. Holky, tak popořadě - za tři, za dvě a za jedna."
"Od Niny Ricci také rovnou více vůní? Proč nakonec ne? Nino Ricci Love, ty jsi mi zase nějaká přeslazeně a synteticky jablečná. Tedy nic moc, máš za tři. A ty růžová holubičko L´Air du Temps L´Air du Printemps, ty jsi mi také taková až příliš přeslazená (i když spíše sušší), podivně bílě květinově tuctová a nezajímavá, také ti tedy uděluji za tři. Holky, holky, příště to chce více snahy a fantazie, ju?"
"A poslední tu máme koho? No ne, Guerlaina! No jó, vlastně, další dvě Aqua Allegorie pro letošní rok." Ony: "Přejeme vám dobrý den. Já jsem prosím Aqua Allegoria Tiare Mimosa a tady to je moje kolegyně Aqua Allegoria Cherry Blossom." Já na to: "Hmm, ty první nejsi vůbec špatná, pěkná, jemná, sladce mimózová a navíc obklíčená příjemnými citrusy. Máš za jedna. Kdežto, ty druhá jsi mne nezaujala ani ždibíček. Přílíš mi připomínáš rozředěný třešňový sirup se studeným čajem. Takže za tři, nevadí?"



Uf, to byl ale náročný den, taková maturita vůní není vůbec žádná legrace ;-) A co vy? Jak by u vás dopadla maturita pro jednotlivé vůně? Prošly by? Pište do komentáře...

Novinky u maturity

Jelikož již brzy naším mladým (mou sestru nevyjímaje) začnou zkoušky dospělosti aneb maturita, rozhodla jsem se zasednout do maturitní komise a proklepnout horké voňavé novinky. Pro některé, jak už to tak chodí, maturita skončila pozitivně, někteří naopak prolezli s odřenýma ušima...


"Dobrej", vyjekla na mne drze unisexová vůně od Carly Fracci Hamlet. "A vy jste, prosím, kdo?" odvětila jsem slušně. "No, ani vám nevím, abych se přiznala. Jsem taková spíš chlapecká, ale zato svěže sladká a gurmánsky kořenitá." Zadumala jsem se a poté se zeptala: "No, zajímavé, ale povězte mi, zda jste se k maturitě naučila Shakespeara." Ona na to: "Jo, jo, být či nebýt..." Já: "No tak alespoň něco... Jste sice spíše do pánska, ale zato vám originalita a jistá nestoudnost neschází, proto vám dám za dvě."
"Ááá, další paní na holení, tentokrát J´Adore L´Eau od Diora." Ona: "Dobrý den, prosím, přišla jsem se vám předvést. Jsem sestřenice slavné J´Adore, jsem taková, jak bych to jen řekla, slušná, uhlazená, elegantní, poslušná... Pak snad ještě jde na mne poznat, že nejsem z rodu drogérkových svěženek a..." Já: "Stop, stačí... Prostě šprtka. Ovšem to nevadí, jste příjemná šprtka. Trochu mi vaší slavnou sestřenici připomínáte, ale jinak jste spíš takový květinový šumák, velmi svěží, intenzivní, čistý,výrazný a lehce do zelena. Květiny v sobě také máte. No, dávám vám tedy za jedna ;-) "
"Tak koho máme jako dalšího? No né, konečně nějaký nový Hugo - Hugo Boss Orange. A víte, že vy mi něco z dávné minulosti velmi připomínáte? No aby také ne, když jste téměř na chlup podobný jablečné Joop! All About Eve. Akorát jste o něco jemnější a také mi trošku připomínáte smetanovou pomerančovou zmrzlinu. Nejste vůbec špatná vůně, ale jelikož kopie ráda nemám, tak máte ode mne za dvě."
"No, podívejme se, dlouho očekávaný Versace Versense! Ale vy jste mne tedy nepotěšil, jste takový jakýsi řídký, sem tam pár citrusů, koření a zeleně, no kde nic, tu nic... Navíc dlouho nevydržíte a jste zaměnitelný s obyčejnými drogérkovými vůněmi. Hmm, tak já vám tu trojku tedy dám, ale s odřenýma ušima, jasné? ;-) "
"Jé, tak to je nádhera, slunečný Thierry Mugler Alien Sunessence! A víte, že vy voníte skoro jako stará citronová limonáda? Ovšem to není urážka, nýbrž pochvala. Navíc z vás cítím typický alienovský jasmín, letmé skořicové tóny a dřevo. Nu, co vám dát? Je to tak na jedničku až dvojku. Ale co, dám vám za jedna, ať máte z toho života radost;-)"
"My jsme prosím přišly rovnou tři, jestli navadí? Já na to: "No jo, známé tři letní limitky od Calvina Kleina - vodní a jemně kořenitá CK One Summer 2009, jemně až mýdlově květinová, také výrazně optimisticky a pudrově mimózová Eternity Summer 2009 a slušně utvořená ledově ohňová (cítím hlavně zázvor a jablko) CK IN 2U Heat. Holky, tak popořadě - za tři, za dvě a za jedna."
"Od Niny Ricci také rovnou více vůní? Proč nakonec ne? Nino Ricci Love, ty jsi mi zase nějaká přeslazeně a synteticky jablečná. Tedy nic moc, máš za tři. A ty růžová holubičko L´Air du Temps L´Air du Printemps, ty jsi mi také taková až příliš přeslazená (i když spíše sušší), podivně bílě květinově tuctová a nezajímavá, také ti tedy uděluji za tři. Holky, holky, příště to chce více snahy a fantazie, ju?"
"A poslední tu máme koho? No ne, Guerlaina! No jó, vlastně, další dvě Aqua Allegorie pro letošní rok." Ony: "Přejeme vám dobrý den. Já jsem prosím Aqua Allegoria Tiare Mimosa a tady to je moje kolegyně Aqua Allegoria Cherry Blossom." Já na to: "Hmm, ty první nejsi vůbec špatná, pěkná, jemná, sladce mimózová a navíc obklíčená příjemnými citrusy. Máš za jedna. Kdežto, ty druhá jsi mne nezaujala ani ždibíček. Přílíš mi připomínáš rozředěný třešňový sirup se studeným čajem. Takže za tři, nevadí?"



Uf, to byl ale náročný den, taková maturita vůní není vůbec žádná legrace ;-) A co vy? Jak by u vás dopadla maturita pro jednotlivé vůně? Prošly by? Pište do komentáře...

Novinky u maturity

Jelikož již brzy naším mladým (mou sestru nevyjímaje) začnou zkoušky dospělosti aneb maturita, rozhodla jsem se zasednout do maturitní komise a proklepnout horké voňavé novinky. Pro některé, jak už to tak chodí, maturita skončila pozitivně, někteří naopak prolezli s odřenýma ušima...


"Dobrej", vyjekla na mne drze unisexová vůně od Carly Fracci Hamlet. "A vy jste, prosím, kdo?" odvětila jsem slušně. "No, ani vám nevím, abych se přiznala. Jsem taková spíš chlapecká, ale zato svěže sladká a gurmánsky kořenitá." Zadumala jsem se a poté se zeptala: "No, zajímavé, ale povězte mi, zda jste se k maturitě naučila Shakespeara." Ona na to: "Jo, jo, být či nebýt..." Já: "No tak alespoň něco... Jste sice spíše do pánska, ale zato vám originalita a jistá nestoudnost neschází, proto vám dám za dvě."
"Ááá, další paní na holení, tentokrát J´Adore L´Eau od Diora." Ona: "Dobrý den, prosím, přišla jsem se vám předvést. Jsem sestřenice slavné J´Adore, jsem taková, jak bych to jen řekla, slušná, uhlazená, elegantní, poslušná... Pak snad ještě jde na mne poznat, že nejsem z rodu drogérkových svěženek a..." Já: "Stop, stačí... Prostě šprtka. Ovšem to nevadí, jste příjemná šprtka. Trochu mi vaší slavnou sestřenici připomínáte, ale jinak jste spíš takový květinový šumák, velmi svěží, intenzivní, čistý,výrazný a lehce do zelena. Květiny v sobě také máte. No, dávám vám tedy za jedna ;-) "
"Tak koho máme jako dalšího? No né, konečně nějaký nový Hugo - Hugo Boss Orange. A víte, že vy mi něco z dávné minulosti velmi připomínáte? No aby také ne, když jste téměř na chlup podobný jablečné Joop! All About Eve. Akorát jste o něco jemnější a také mi trošku připomínáte smetanovou pomerančovou zmrzlinu. Nejste vůbec špatná vůně, ale jelikož kopie ráda nemám, tak máte ode mne za dvě."
"No, podívejme se, dlouho očekávaný Versace Versense! Ale vy jste mne tedy nepotěšil, jste takový jakýsi řídký, sem tam pár citrusů, koření a zeleně, no kde nic, tu nic... Navíc dlouho nevydržíte a jste zaměnitelný s obyčejnými drogérkovými vůněmi. Hmm, tak já vám tu trojku tedy dám, ale s odřenýma ušima, jasné? ;-) "
"Jé, tak to je nádhera, slunečný Thierry Mugler Alien Sunessence! A víte, že vy voníte skoro jako stará citronová limonáda? Ovšem to není urážka, nýbrž pochvala. Navíc z vás cítím typický alienovský jasmín, letmé skořicové tóny a dřevo. Nu, co vám dát? Je to tak na jedničku až dvojku. Ale co, dám vám za jedna, ať máte z toho života radost;-)"
"My jsme prosím přišly rovnou tři, jestli navadí? Já na to: "No jo, známé tři letní limitky od Calvina Kleina - vodní a jemně kořenitá CK One Summer 2009, jemně až mýdlově květinová, také výrazně optimisticky a pudrově mimózová Eternity Summer 2009 a slušně utvořená ledově ohňová (cítím hlavně zázvor a jablko) CK IN 2U Heat. Holky, tak popořadě - za tři, za dvě a za jedna."
"Od Niny Ricci také rovnou více vůní? Proč nakonec ne? Nino Ricci Love, ty jsi mi zase nějaká přeslazeně a synteticky jablečná. Tedy nic moc, máš za tři. A ty růžová holubičko L´Air du Temps L´Air du Printemps, ty jsi mi také taková až příliš přeslazená (i když spíše sušší), podivně bílě květinově tuctová a nezajímavá, také ti tedy uděluji za tři. Holky, holky, příště to chce více snahy a fantazie, ju?"
"A poslední tu máme koho? No ne, Guerlaina! No jó, vlastně, další dvě Aqua Allegorie pro letošní rok." Ony: "Přejeme vám dobrý den. Já jsem prosím Aqua Allegoria Tiare Mimosa a tady to je moje kolegyně Aqua Allegoria Cherry Blossom." Já na to: "Hmm, ty první nejsi vůbec špatná, pěkná, jemná, sladce mimózová a navíc obklíčená příjemnými citrusy. Máš za jedna. Kdežto, ty druhá jsi mne nezaujala ani ždibíček. Přílíš mi připomínáš rozředěný třešňový sirup se studeným čajem. Takže za tři, nevadí?"



Uf, to byl ale náročný den, taková maturita vůní není vůbec žádná legrace ;-) A co vy? Jak by u vás dopadla maturita pro jednotlivé vůně? Prošly by? Pište do komentáře...

Novinky u maturity

Jelikož již brzy naším mladým (mou sestru nevyjímaje) začnou zkoušky dospělosti aneb maturita, rozhodla jsem se zasednout do maturitní komise a proklepnout horké voňavé novinky. Pro některé, jak už to tak chodí, maturita skončila pozitivně, někteří naopak prolezli s odřenýma ušima...


"Dobrej", vyjekla na mne drze unisexová vůně od Carly Fracci Hamlet. "A vy jste, prosím, kdo?" odvětila jsem slušně. "No, ani vám nevím, abych se přiznala. Jsem taková spíš chlapecká, ale zato svěže sladká a gurmánsky kořenitá." Zadumala jsem se a poté se zeptala: "No, zajímavé, ale povězte mi, zda jste se k maturitě naučila Shakespeara." Ona na to: "Jo, jo, být či nebýt..." Já: "No tak alespoň něco... Jste sice spíše do pánska, ale zato vám originalita a jistá nestoudnost neschází, proto vám dám za dvě."
"Ááá, další paní na holení, tentokrát J´Adore L´Eau od Diora." Ona: "Dobrý den, prosím, přišla jsem se vám předvést. Jsem sestřenice slavné J´Adore, jsem taková, jak bych to jen řekla, slušná, uhlazená, elegantní, poslušná... Pak snad ještě jde na mne poznat, že nejsem z rodu drogérkových svěženek a..." Já: "Stop, stačí... Prostě šprtka. Ovšem to nevadí, jste příjemná šprtka. Trochu mi vaší slavnou sestřenici připomínáte, ale jinak jste spíš takový květinový šumák, velmi svěží, intenzivní, čistý,výrazný a lehce do zelena. Květiny v sobě také máte. No, dávám vám tedy za jedna ;-) "
"Tak koho máme jako dalšího? No né, konečně nějaký nový Hugo - Hugo Boss Orange. A víte, že vy mi něco z dávné minulosti velmi připomínáte? No aby také ne, když jste téměř na chlup podobný jablečné Joop! All About Eve. Akorát jste o něco jemnější a také mi trošku připomínáte smetanovou pomerančovou zmrzlinu. Nejste vůbec špatná vůně, ale jelikož kopie ráda nemám, tak máte ode mne za dvě."
"No, podívejme se, dlouho očekávaný Versace Versense! Ale vy jste mne tedy nepotěšil, jste takový jakýsi řídký, sem tam pár citrusů, koření a zeleně, no kde nic, tu nic... Navíc dlouho nevydržíte a jste zaměnitelný s obyčejnými drogérkovými vůněmi. Hmm, tak já vám tu trojku tedy dám, ale s odřenýma ušima, jasné? ;-) "
"Jé, tak to je nádhera, slunečný Thierry Mugler Alien Sunessence! A víte, že vy voníte skoro jako stará citronová limonáda? Ovšem to není urážka, nýbrž pochvala. Navíc z vás cítím typický alienovský jasmín, letmé skořicové tóny a dřevo. Nu, co vám dát? Je to tak na jedničku až dvojku. Ale co, dám vám za jedna, ať máte z toho života radost;-)"
"My jsme prosím přišly rovnou tři, jestli navadí? Já na to: "No jo, známé tři letní limitky od Calvina Kleina - vodní a jemně kořenitá CK One Summer 2009, jemně až mýdlově květinová, také výrazně optimisticky a pudrově mimózová Eternity Summer 2009 a slušně utvořená ledově ohňová (cítím hlavně zázvor a jablko) CK IN 2U Heat. Holky, tak popořadě - za tři, za dvě a za jedna."
"Od Niny Ricci také rovnou více vůní? Proč nakonec ne? Nino Ricci Love, ty jsi mi zase nějaká přeslazeně a synteticky jablečná. Tedy nic moc, máš za tři. A ty růžová holubičko L´Air du Temps L´Air du Printemps, ty jsi mi také taková až příliš přeslazená (i když spíše sušší), podivně bílě květinově tuctová a nezajímavá, také ti tedy uděluji za tři. Holky, holky, příště to chce více snahy a fantazie, ju?"
"A poslední tu máme koho? No ne, Guerlaina! No jó, vlastně, další dvě Aqua Allegorie pro letošní rok." Ony: "Přejeme vám dobrý den. Já jsem prosím Aqua Allegoria Tiare Mimosa a tady to je moje kolegyně Aqua Allegoria Cherry Blossom." Já na to: "Hmm, ty první nejsi vůbec špatná, pěkná, jemná, sladce mimózová a navíc obklíčená příjemnými citrusy. Máš za jedna. Kdežto, ty druhá jsi mne nezaujala ani ždibíček. Přílíš mi připomínáš rozředěný třešňový sirup se studeným čajem. Takže za tři, nevadí?"



Uf, to byl ale náročný den, taková maturita vůní není vůbec žádná legrace ;-) A co vy? Jak by u vás dopadla maturita pro jednotlivé vůně? Prošly by? Pište do komentáře...

Novinky u maturity

Jelikož již brzy naším mladým (mou sestru nevyjímaje) začnou zkoušky dospělosti aneb maturita, rozhodla jsem se zasednout do maturitní komise a proklepnout horké voňavé novinky. Pro některé, jak už to tak chodí, maturita skončila pozitivně, někteří naopak prolezli s odřenýma ušima...


"Dobrej", vyjekla na mne drze unisexová vůně od Carly Fracci Hamlet. "A vy jste, prosím, kdo?" odvětila jsem slušně. "No, ani vám nevím, abych se přiznala. Jsem taková spíš chlapecká, ale zato svěže sladká a gurmánsky kořenitá." Zadumala jsem se a poté se zeptala: "No, zajímavé, ale povězte mi, zda jste se k maturitě naučila Shakespeara." Ona na to: "Jo, jo, být či nebýt..." Já: "No tak alespoň něco... Jste sice spíše do pánska, ale zato vám originalita a jistá nestoudnost neschází, proto vám dám za dvě."
"Ááá, další paní na holení, tentokrát J´Adore L´Eau od Diora." Ona: "Dobrý den, prosím, přišla jsem se vám předvést. Jsem sestřenice slavné J´Adore, jsem taková, jak bych to jen řekla, slušná, uhlazená, elegantní, poslušná... Pak snad ještě jde na mne poznat, že nejsem z rodu drogérkových svěženek a..." Já: "Stop, stačí... Prostě šprtka. Ovšem to nevadí, jste příjemná šprtka. Trochu mi vaší slavnou sestřenici připomínáte, ale jinak jste spíš takový květinový šumák, velmi svěží, intenzivní, čistý,výrazný a lehce do zelena. Květiny v sobě také máte. No, dávám vám tedy za jedna ;-) "
"Tak koho máme jako dalšího? No né, konečně nějaký nový Hugo - Hugo Boss Orange. A víte, že vy mi něco z dávné minulosti velmi připomínáte? No aby také ne, když jste téměř na chlup podobný jablečné Joop! All About Eve. Akorát jste o něco jemnější a také mi trošku připomínáte smetanovou pomerančovou zmrzlinu. Nejste vůbec špatná vůně, ale jelikož kopie ráda nemám, tak máte ode mne za dvě."
"No, podívejme se, dlouho očekávaný Versace Versense! Ale vy jste mne tedy nepotěšil, jste takový jakýsi řídký, sem tam pár citrusů, koření a zeleně, no kde nic, tu nic... Navíc dlouho nevydržíte a jste zaměnitelný s obyčejnými drogérkovými vůněmi. Hmm, tak já vám tu trojku tedy dám, ale s odřenýma ušima, jasné? ;-) "
"Jé, tak to je nádhera, slunečný Thierry Mugler Alien Sunessence! A víte, že vy voníte skoro jako stará citronová limonáda? Ovšem to není urážka, nýbrž pochvala. Navíc z vás cítím typický alienovský jasmín, letmé skořicové tóny a dřevo. Nu, co vám dát? Je to tak na jedničku až dvojku. Ale co, dám vám za jedna, ať máte z toho života radost;-)"
"My jsme prosím přišly rovnou tři, jestli navadí? Já na to: "No jo, známé tři letní limitky od Calvina Kleina - vodní a jemně kořenitá CK One Summer 2009, jemně až mýdlově květinová, také výrazně optimisticky a pudrově mimózová Eternity Summer 2009 a slušně utvořená ledově ohňová (cítím hlavně zázvor a jablko) CK IN 2U Heat. Holky, tak popořadě - za tři, za dvě a za jedna."
"Od Niny Ricci také rovnou více vůní? Proč nakonec ne? Nino Ricci Love, ty jsi mi zase nějaká přeslazeně a synteticky jablečná. Tedy nic moc, máš za tři. A ty růžová holubičko L´Air du Temps L´Air du Printemps, ty jsi mi také taková až příliš přeslazená (i když spíše sušší), podivně bílě květinově tuctová a nezajímavá, také ti tedy uděluji za tři. Holky, holky, příště to chce více snahy a fantazie, ju?"
"A poslední tu máme koho? No ne, Guerlaina! No jó, vlastně, další dvě Aqua Allegorie pro letošní rok." Ony: "Přejeme vám dobrý den. Já jsem prosím Aqua Allegoria Tiare Mimosa a tady to je moje kolegyně Aqua Allegoria Cherry Blossom." Já na to: "Hmm, ty první nejsi vůbec špatná, pěkná, jemná, sladce mimózová a navíc obklíčená příjemnými citrusy. Máš za jedna. Kdežto, ty druhá jsi mne nezaujala ani ždibíček. Přílíš mi připomínáš rozředěný třešňový sirup se studeným čajem. Takže za tři, nevadí?"



Uf, to byl ale náročný den, taková maturita vůní není vůbec žádná legrace ;-) A co vy? Jak by u vás dopadla maturita pro jednotlivé vůně? Prošly by? Pište do komentáře...

Novinky u maturity



Jelikož již brzy naším mladým (mou sestru nevyjímaje) začnou zkoušky dospělosti aneb maturita, rozhodla jsem se zasednout do maturitní komise a proklepnout horké voňavé novinky. Pro některé, jak už to tak chodí, maturita skončila pozitivně, někteří naopak prolezli s odřenýma ušima...


"Dobrej", vyjekla na mne drze unisexová vůně od Carly Fracci Hamlet. "A vy jste, prosím, kdo?" odvětila jsem slušně. "No, ani vám nevím, abych se přiznala. Jsem taková spíš chlapecká, ale zato svěže sladká a gurmánsky kořenitá." Zadumala jsem se a poté se zeptala: "No, zajímavé, ale povězte mi, zda jste se k maturitě naučila Shakespeara." Ona na to: "Jo, jo, být či nebýt..." Já: "No tak alespoň něco... Jste sice spíše do pánska, ale zato vám originalita a jistá nestoudnost neschází, proto vám dám za dvě."
"Ááá, další paní na holení, tentokrát J´Adore L´Eau od Diora." Ona: "Dobrý den, prosím, přišla jsem se vám předvést. Jsem sestřenice slavné J´Adore, jsem taková, jak bych to jen řekla, slušná, uhlazená, elegantní, poslušná... Pak snad ještě jde na mne poznat, že nejsem z rodu drogérkových svěženek a..." Já: "Stop, stačí... Prostě šprtka. Ovšem to nevadí, jste příjemná šprtka. Trochu mi vaší slavnou sestřenici připomínáte, ale jinak jste spíš takový květinový šumák, velmi svěží, intenzivní, čistý,výrazný a lehce do zelena. Květiny v sobě také máte. No, dávám vám tedy za jedna ;-) "
"Tak koho máme jako dalšího? No né, konečně nějaký nový Hugo - Hugo Boss Orange. A víte, že vy mi něco z dávné minulosti velmi připomínáte? No aby také ne, když jste téměř na chlup podobný jablečné Joop! All About Eve. Akorát jste o něco jemnější a také mi trošku připomínáte smetanovou pomerančovou zmrzlinu. Nejste vůbec špatná vůně, ale jelikož kopie ráda nemám, tak máte ode mne za dvě."
"No, podívejme se, dlouho očekávaný Versace Versense! Ale vy jste mne tedy nepotěšil, jste takový jakýsi řídký, sem tam pár citrusů, koření a zeleně, no kde nic, tu nic... Navíc dlouho nevydržíte a jste zaměnitelný s obyčejnými drogérkovými vůněmi. Hmm, tak já vám tu trojku tedy dám, ale s odřenýma ušima, jasné? ;-) "
"Jé, tak to je nádhera, slunečný Thierry Mugler Alien Sunessence! A víte, že vy voníte skoro jako stará citronová limonáda? Ovšem to není urážka, nýbrž pochvala. Navíc z vás cítím typický alienovský jasmín, letmé skořicové tóny a dřevo. Nu, co vám dát? Je to tak na jedničku až dvojku. Ale co, dám vám za jedna, ať máte z toho života radost;-)"
"My jsme prosím přišly rovnou tři, jestli navadí? Já na to: "No jo, známé tři letní limitky od Calvina Kleina - vodní a jemně kořenitá CK One Summer 2009, jemně až mýdlově květinová, také výrazně optimisticky a pudrově mimózová Eternity Summer 2009 a slušně utvořená ledově ohňová (cítím hlavně zázvor a jablko) CK IN 2U Heat. Holky, tak popořadě - za tři, za dvě a za jedna."
"Od Niny Ricci také rovnou více vůní? Proč nakonec ne? Nino Ricci Love, ty jsi mi zase nějaká přeslazeně a synteticky jablečná. Tedy nic moc, máš za tři. A ty růžová holubičko L´Air du Temps L´Air du Printemps, ty jsi mi také taková až příliš přeslazená (i když spíše sušší), podivně bílě květinově tuctová a nezajímavá, také ti tedy uděluji za tři. Holky, holky, příště to chce více snahy a fantazie, ju?"
"A poslední tu máme koho? No ne, Guerlaina! No jó, vlastně, další dvě Aqua Allegorie pro letošní rok." Ony: "Přejeme vám dobrý den. Já jsem prosím Aqua Allegoria Tiare Mimosa a tady to je moje kolegyně Aqua Allegoria Cherry Blossom." Já na to: "Hmm, ty první nejsi vůbec špatná, pěkná, jemná, sladce mimózová a navíc obklíčená příjemnými citrusy. Máš za jedna. Kdežto, ty druhá jsi mne nezaujala ani ždibíček. Přílíš mi připomínáš rozředěný třešňový sirup se studeným čajem. Takže za tři, nevadí?"



Uf, to byl ale náročný den, taková maturita vůní není vůbec žádná legrace ;-) A co vy? Jak by u vás dopadla maturita pro jednotlivé vůně? Prošly by? Pište do komentáře...